opc_loader

   Lage Verzendkosten & Snelle Verzending!        Keihard De Goedkoopste!         Spoedlevering Mogelijk!

Moestuintje

Kinderen zijn dol op aardbeien, worteltjes en radijs. Vooral als ze uit eigen tuin komen. Maak in een hoek van de tuin ruimte en creëer uw eigen moestuintje. Nog leuker, maak er een verhoogde bak van zodat uw kleine meid het gevoel krijgt tussen de aardbeien te wandelen. Bovendien bent u zo de slakken te slim af en zal de sla mooie groene blaadjes hebben.

Stapelen van palletranden

Het enige wat u hoeft te doen is één of twee palletranden op elkaar te stapelen. Ingraven mag ook. Antiworteldoek zorgt ervoor dat de grond niet vervuild raakt met wortelonkruiden en zorgt er ook voor dat aardbeien in de bak blijven en niet door de hele tuin gaan.

Plastic tegen vocht

Indien gewenst, kunt u de randen ook met landbouwplastic bekleden om te voorkomen dat het hout op den duur gaat rotten. Ook helpt plastic ervoor dat de verhoogde moestuin niet al te snel uitdroogt. Doe nooit plastic op de bodem, tenzij u een vijver wilt in plaats van een moestuin. Gebruikt u wel plastic, zorg dan voor de nodige perforatie zodat het hemelwater kan weglopen.

Moestuin of zandbak

Blijkt de moestuin na één seizoen toch niet zo’n succes, dan kunt u deze een bak ook als zandbak inrichten. Zijn de kinderen wat groter dan is een vijver misschien wel een goede invulling van de bak die eerst een moestuin was. Als dat geen levenslang plezier is van een paar palletranden?

Bekijk hier de palletranden geschikt voor een moestuintje