opc_loader

   Lage Verzendkosten & Snelle Verzending!        Keihard De Goedkoopste!         Spoedlevering Mogelijk!

Urban farming

Urban farming brengt de boerderij terug in de stad. Door te laten zien hoe gewassen groeien, ontstaat een beter begrip voor de kringloop van het leven. In plaats van hectares vol met één gewas, is urban farming uit op diversiteit en kleinschaligheid. Omdat er in de stad meestal erg weinig plek is, worden er bakken gebruikt die gevuld worden met aarde waarna de bietjes en de preien geplant kunnen worden.

Begin je eigen mini boerderij

Onze palletranden zorgen ervoor dat je geen volleerd timmerman hoeft te zijn om je eigen urban farm  te beginnen.  Gewoon enkele randen op elkaar plaatsen, eventueel voorzien van antiworteldoek en dan vullen met aarde en het experiment kan beginnen. Vergeet niet ook wat nectarplanten te poten zodat de bijen gelokt worden die moeten zorgen voor de noodzakelijke bestuiving.

Hoeveel bakken heb je nodig

Urban farming kan al met één bak beginnen, maar ook met 40. Het hangt er maar helemaal vanaf hoeveel plek er is en hoeveel mensen er mee helpen met het onderhouden. Want als de zaadjes zijn gezaaid of de plantjes gepoot, dan begint het werken pas. Hoewel plantjes er zelf wel voor zorgen dat ze groot worden, moet er wel water, voeding en ruimte zijn.  Dat betekent gieten, bemesten en dunnen en uitpoten wanneer de plantjes groot worden. Als snel  kom je dan tot de ontdekking dat één bak niet genoeg is.

Eenvoudig uit te breiden

Gelukkig zijn palletranden opvouwbaar zodat je naar behoefte je project kan uitbreiden. Maak een mooie opstelling in de plaatselijke wijktuin met palletranden en ontdek de lol van het kweken van eetbare gewassen.

Bekijk het assortiment palletranden voor Urban Farming hier